Birželio 1 d. VDU Žemės Ūkio Akademijoje įvyko projekto „MAISTO ATLIEKA – ŽALIAVA!?!“ seminaras-diskusija, kurioje dalyvavo projekto organizatorius-vykdytojas Trakų krašto VVG, partneriai: Elektrėnų sav. VVG, Elektrėnų miesto VVG, Prienų r. VVG, Alytaus r. VVG, atstovai iš UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ Elektrėnų savivaldybės administracijos bei kiti dalyviai. Universiteto laboratorijoje profesorė Violeta Makarevičienė papasakojo dalyviams apie galimybę gaminti biokurą, tepalus iš aliejaus, kavos tirščių, medienos, dumblių. Doc. Kęstutis Venslauskas supažindino su biodujų išgavimu iš įvairių organinių atliekų bei tokių dujų praktišku panaudojimu, kaip gerasis pavyzdis paminėtas Kazokiškių sąvartynas, iš kurio išgaunamos šios dujos ir jomis iš dalies apšildomas Vievis. Seminaras tęsėsi auditorijoje, kurioje dalyviai išgirdo apie česnakų fermentavimą bei turėjo progą paraugauti „Juodojo česnako“. Taip pat buvo pristatyta sėkminga bendruomeninė iniciatyva kaip panaudoti atliekamą maistą (nuoroda www.youtube.com/watch?v=j3hgYGwVs-s). Toliau vyko darbas gupėse, tai yra aplankyta Akademijos bendruomenės įkurta įvairių rankdarbių, skanėstų parduotuvėlė, Tado Ivanausko Obelynės sodyba-memorialinis muziejus, su šimtamečiais medžiais, padabintais margaspalviais paukšteliais, pagamintais vaikų iš atliekinių žaliavų. Taigi galimybių panaudoti maisto atliekas (ir ne tik) yra iš ties nemažai.